Straling van magnetron vernietigt voedingswaarden

Straling van magnetron vernietigt voedingswaarden

De magnetron is in de Tweede Wereldoorlog “per toeval” ontdekt door het bedrijf Raytheon, een bedrijf dat zich bezig hield met de ontwikkeling van wapensystemen. Men ontdekte dat met name water, koolhydraten en vet sterk reageerden op de straling. Het voedsel bestaat uit moleculen, die door de straling van de magnetron gaan bewegen en wrijvingswarmte genereert. Het zijn in eerste instantie de apolaire moleculen, zoals water, vet en koolhydraten, die op gaan warmen. De rest van de moleculen die niet reageren op de elektromagnetische straling, wordt verwarmt door de overdracht van hitte en door de stoom die bij de apolaire moleculen vrijkomt. Eten uit een magnetron is dus totaal ongezond. De wetenschappelijke onderzoeken op een rijtje.

Al in 1989 werd door een Zwitserse wetenschapper, Hans Ulrich Hertel, vastgesteld dat de magnetron in zijn onderzoeken erg negatief uit de bus komt. Volgens deze voedingswetenschapper zou de magnetron een gevaar zijn voor de volksgezondheid. Hij probeerde in de tientallen jaren daarna zijn bevindingen wereldkundig te maken, maar werd hierbij tegengewerkt door de Zwitserse autoriteiten.

Magnetrons “bestralen” het eten op cellulair niveau. Koken met een magnetron vernietigt kankerbestrijdende voedingsstoffen in voeding en bevordert voedingstekorten. Microgolven decimeren absoluut de voedingswaarde van het eten, het vernietigd de vitamines en fytonutriënten die ziekte voorkomen en een goede gezondheid ondersteunen. Eerdere studies hebben aangetoond dat wel 98% van anti-kanker voedingsstoffen in bijvoorbeeld broccoli, vernietigd worden door de magnetron.

Voedingswaarden op moleculair kapot door straling
Om te begrijpen waarom, moet men de aard van vitamines en fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) begrijpen. Dit zijn zeer gevoelige moleculen die kwetsbaar zijn. Ze worden gemakkelijk vernietigd door warmte, dat is waarom rauwe plantaardige voedingsmiddelen meer voedingsstoffen bevatten dan gekookt voedsel. Carotenoïden, antioxidanten en andere moleculen zoals DIM (in broccoli) of anthocyanen (in paarse maïs) zijn allemaal gemakkelijk vernietigd door microgolfenergie.

De magnetron is de slechtste manier om voedsel te koken, omdat microgolven de watermoleculen prikkelen binnenin wat u kookt, waardoor warmte wordt gevormd van binnen naar buiten. Dit resulteert in een cel per cel “bestraling” van het voedsel waardoor het een bijna volledige moleculaire ontleding veroorzaakt van de vitaminen en fytonutriënten wat ziekte bevorderd. Voedel opgewarmd in de magnetron is niet alleen maar “dood” voedsel op elk niveau, het is voedsel dat moleculair is gedeconstrueerd, zodat er niets dan lege calorieën, vezels en mineralen over blijft. Vrijwel de hele vitamine en fytonutriënt inhoud is vernietigd.

Terwijl het stomen van groenten inderdaad, een goede methode is om wat groenten te helpen om bepaalde voedingsstoffen meer biologisch beschikbaar te maken, vernietigt de magnetron groenten van binnen naar buiten op cellulair niveau.

Misleiding door optische schijn
Wat echt misleidend is over de magnetron is dat het eten er nog steeds hetzelfde uitziet, maar op cellulair niveau, is het alsof er een nucleaire oorlog heeft plaatsgevonden. De werkelijke molecuulstructuur is gedecimeerd. Als men het  magnetron voedsel kon zien met een krachtige microscoop, zou men het nooit meer eten omdat men zou zien wat een nutritionele woestenij het werkelijk aanricht.

Als men op een gezonde manier wilt eten, zorg er dan voor dat een belangrijk deel van het dieet rauwe planten bevat. Het is prima om voedsel te stomen, roergebakken of zelfs gegrilde te eten, maar vermijd het verbranden van voedsel, omdat alle verbrande onderdelen giftige, kankerverwekkende chemische stoffen bevatten die darmkanker bevorderen.

Een persoon die veel van zijn of haar voedsel kookt met een magnetron zal onvermijdelijk chronische voedingstekorten die kanker, diabetes, botziekten, verlies van de hersenfunctie, hart- en vaatziekten en vele andere gezondheidsproblemen oplopen. De minst gezonde mensen van elke samenleving zijn meestal degenen die vaak gebruik maken van de magnetron om hun voedsel te “bestralen”.

De wetenschappelijke onderzoeken
Er zijn diverse wetenschappelijke studies gedaan naar de nadelige gevolgen van het gebruik van een magnetron. Zo is bekend dat al na ongeveer 6 minuten opwarmen bijna 40% van de vitamine B12 vernietigd is en dus niet meer actief is. Hieronder een lijst met feiten:

• Een onderzoeksteam in Scandinavië heeft onderzocht hoe asperges zich gedragen in de magnetron. Ze hebben een hele duidelijke verlaging van het vitamine C gehalte waargenomen.
• Deze zelfde wetenschappers deden ook tests met knoflook. Knoflook staat bekend om haar sterk kanker-remmende stof Allinase. Na 60 seconden in de magnetron, werd deze stof volledig uitgeschakeld. Weg voordelen!
• In november 2003 is eenzelfde onderzoek gedaan naar Broccoli. Broccoli staat bekend om haar hoge gehalte aan antioxidanten, maar na verhitting in de magnetron, was dit gehalte met bijna 97% gereduceerd! Ter vergelijking: Bij stomen gaat er ongeveer 11% van de antioxidanten verloren. Overigens bleef het mineralengehalte in beide gevallen gelijk.
• In Australië is onderzoek gedaan naar het opwarmen van moedermelk, dus afgekolfde melk, in de magnetron. Originele borstmelk staat bekend om haar essentiële ziekte remmende eigenschappen die de baby de beste start geven die men maar kan bedenken. Door het opwarmen in de magnetron worden deze nagenoeg volledig teniet gedaan. Ook het vitaminegehalte was veel lager en de antilichamen in de melk waren vrijwel volledig verdwenen. Ook was het opvallend dat sommige aminozuren omgezet werden naar biologisch inactieve, en dus niet voedzame, stoffen. Sommige van deze inactieve stoffen zijn zelfs direct schadelijk voor het tere zenuwstelsel en de nieren van de baby.
• Met name de kant-en-klaar maaltijden, pizza’s en popcorn, worden vaak verpakt in plastic, wat volgens de gebruiksaanwijzing zo in de magnetron kan worden gebruikt. Maar vaak is dit toch niet het geval. Al in 1990 werd duidelijk bewezen dat er schadelijke stoffen vrijkomen van verpakkingen, ook al is aangegeven dat deze magnetron bestendig zijn. De vrijgekomen stoffen zijn onder andere Xyleen, Tolueen, Benzeen en Polyethyleentereftalaat (PET). Deze stoffen komen dus direct in het eten terecht! Het meest verontrustende wat vrij kan komen is de stof Bisphenol-A (BPA). Deze stof wordt verwerkt in heel veel plastic gebruiksproducten, zelfs in speciaal voor de magnetron bestemde plastic bakjes en schalen!
• Een Amerikaanse (onafhankelijke) consumentenorganisatie komt er wel degelijk schadelijke straling vrij, ondanks het feit dat de American Food and Drug Administration zegt van niet. De verkochte magnetrons blijven dus straling lekken die onder de voorgeschreven maximale waardes ligt. Maar deze waardes zijn nog steeds ernstig genoeg om je zorgen over te maken. Het is dus af te raden om vlakbij de magnetron te gaan staan, en al helemaal niet door het raampje te turen om te kijken wat er in die doos gebeurt. Dit kan leiden tot staar in de ogen.
• Het wordt nog ernstiger als het deurtje van de magnetron niet goed meer sluit. In dat geval wordt het lichaam direct blootgesteld aan de elektromagnetische golven, wat hele ernstige schade aan de organen kan veroorzaken. We spreken dan van de ‘magnetronziekte ‘die heel veel symptomen kent: Slapeloosheid, hoofdpijn, nachtzweten, duizeligheid, verminderde concentratie, verzwakking van het immuunsysteem, misselijkheid, lusteloosheid, veel dorst, vaak plassen etc. etc.
• Een Russisch onderzoek toonde recent aan dat bij het verwarmen van alle soorten voedsel in de magnetron, kankerverwekkende stoffen worden gevormd. In vlees werd bijvoorbeeld de kankerverwekkende stof D-Nitrosodienthanolamines gevonden. In melk en granen worden sommige aminozuren omgezet in kankerverwekkende stoffen, en werd bij het ontdooien van fruit vastgesteld dat Glycosiden en Galactosides beschadigd worden, en omgevormd tot kankerverwekkende stoffen.
• De Amerikaanse Trent Universiteit heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de invloed van magnetrons op het hart. Hierbij is de uitslag ronduit schokkend te noemen. Ondanks het feit dat alle onderzochte magnetrons voldoen aan alle eisen, heeft de lekstraling toch invloed op het hart. Dit betreft zowel de hartslag zelf, als het hartritme. Dit heeft te maken met de specifieke stralingsfrequentie van 2,45 Gigahertz, een frequentie die overigens ook gebruikt wordt door WiFi-routers…
• De effecten van magnetrongebruik op de lange termijn zijn helaas nog steeds niet duidelijk. Sommigen beweren dat het allemaal maar een fabeltje is, en dat we ons niet zo druk moeten maken, anderen beweren het tegenovergestelde. De eerder genoemde Zwitserse voedingswetenschapper Hans Ulrich Hertel beweerde in ieder geval al in 1989 dat het gebruik van de magnetron wel degelijk effecten heeft op ons lichaam, ook op langere termijn. Volgens zijn conclusies is de voedingswaarde van eten uit de magnetron dusdanig laag, dat er op termijn problemen kunnen ontstaan zoals een té laag aantal witte bloedcellen, een te hoog cholesterolgehalte, vermindering van het aantal rode bloedcellen en nog een lange lijst met andere aandoeningen. Hoewel de onderzoeksmethode van de voedingswetenschapper twijfelachtig is door het beperkte aantal proefpersonen, is de wetenschap (later) toch wakker geschud door deze resultaten en is men zich ernstig zorgen gaan maken over de invloed van de elektromagnetische straling op het eten.

Is er een leven na de magnetron?
Hoewel veel mensen hier moeite mee zouden kunnen hebben, is de magnetron natuurlijk vervangbaar. Hert probleem is het feit dat de magnetron voor velen een onderdeel van het leven, een ‘onmisbaar’ gemak geworden is. Maar als men eens kritisch naar de eigen kookgedrag kijkt, gebruikt men de magnetron vaak voor het ontdooien of opwarmen.

De magnetron is dus vervangbaar als het kookgedrag anders wordt georganiseerd. Hierbij een aantal tips:

• Etensrestjes kun je prima opwarmen in een heteluchtoven op relatief lage temperatuur van 100 tot 125 graden. In 20 minuutjes heb jij je eten warm.
• Plan je maaltijd vooraf. Bedenk de avond vooraf wat je de volgende dag gaat eten, zodat je de benodigde ingrediënten uit de vriezer kun halen en kunt laten ontdooien in de koelkast.
• Als je eten in wilt vriezen, doe dit dan in afgemeten porties. Eet je normaal met 4 personen? Vries dan bijvoorbeeld diepvriesproducten in per 4 porties in één diepvrieszak.
• Stoofgerechten en soepen kun je prima invriezen in diepvrieszakken. Een afgemeten portie haal je uit de vriezer en leg je een uurtje in een pan met heet water. Daarna kun je uit het zakje halen en verder opwarmen in dezelfde pan.
• Als je toch uitgebreid aan het koken bent, kook dan wat extra en vries dit in voor de dagen dat je het te druk hebt om te koken. Hiermee vermijd je het eten van kant-en-klare magnetron maaltijden.

Deze blog is ten dele overgenomen van: www.optimalegezondheid.com/nadelen-van-de-magnetron/