De Hindoeïstische rituelen die we Pūjā’s (vereringsdiensten) noemen kunnen we als volgt classificeren:

Daivik-gerelateerd
De Daivik-shakti’s zijn de diverse kosmische krachten die in de kosmos bestaan en van invloed zijn op de mens, ook wel Devi's/Devta’s genoemd. Elke Devi of Devta representeert een specifieke kosmische energie en een vereringsdienst gericht aan die energie zorgt voor zielenrust, bescherming, een goede gezondheid en spirituele groei.

Graha-gerelateerd
Met Graha’s worden de planeten en hun invloeden bedoeld. De vroege Hindoes wisten al dat de planeten die relatief dichtbij de aarde staan een invloed op de aarde en dus ook een invloed op de inwoners van de aarde uitoefenen. Een beweging van het grotere, bijvoorbeeld een planeet (macrokosmos) veroorzaakt ook een beweging in het kleinere, bijvoorbeeld de mens (microkosmos). Elke planetaire energie staat voor een specifieke thema of onderdeel van het leven. Tijdens een vereringsdienst worden deze energieën opgeroepen en indien nodig worden de negatieve invloeden geneutraliseerd middels een ritueel, genaamd graha-shānti.

Dosha-gerelateerd
Dosha betekent letterlijk vergissing of fout. Het gaat in deze context om mentale en lichamelijke verstoringen van het levensritme vanuit de Āyurveda (Indiase oudste geneeskunde) of Jotisha (Indiase astrologie). U kunt in uw leven op tal van gebieden disbalans of disharmonie opmerken. Na raadpleging bij een pandit kan voor een "dosha" ook een shānti  of nivāran (neutralisatie of tenietdoening) worden verricht.